27/04/2021

Veden solina puutarhan ILO!

 Aah! Tämä tuttu kesäinen lotina puutarhassa on oikein sävel korville💙 Joka kevät vapuksi olemme vaihtaneet talven aikaiset vedet pois ja uusi raikas vesi tilalle. Ja laitamme suihkulähdepumpun  päälle. Vesisuihku tässä mallissa nousee säädettäessä kolmeen metriin asti. Ja eri suulakkeilla saa vaihdettua vesisuihkun mallia.

Kärkkäinen ja Tokmanni yhteistyössä.

- Vesisuihkupumppu Kärkkäisiltä.

- Pohja allasmuovista,muovi on erittäin kestävää,tämä kokonaisuus on ollut meillä ainakin kymmenen vuotta. 

- Tokmanilta koriste joutsen.


Kevät siivouksen yhteydessä joka kevät meidät yllättää pikku ystävät🐸. Meinaa aika monta sammakkoa talvehtii altaan pohjalla. Tällä kertaa mies nosti siivouksen ajaksi ämpäriin 9 sakua. Voi mikä kurnutus ämpärissä kävikään ja onnellisena pian pääsivät uuteen raikkaaseen veteen mulskimaan.

Sammakothan ovat hyvin paikkauskollisia vuodesta toiseen. Palaavat samalle kutupaikalle. Tässä sinuakin tervehtii muutama ja toivottaa hyvää kevättä💚  Ja joka päivä kuuluu altaalta ihana sammakkokuoro.


 Kasveina ympärillä on: kalliokukkaa,liljaa,rentukka,ruusu ja norjanangervo🌸 ja täytyyhän yksi joutsenkin päästä uimaan😂 ihan oli pakko Tokmanilta  vuosi sitten tuo valkoinen kauneus ostaa.


 Jos sammakot ovat paikkauskollisia,niin on kyllä tämä Kurrekin,joka uskollisesti joka päivä on meitä käynyt moikkaamassa ikkunalla. Ja pihapiirissä viihtyy myös näppärä lintu Puukiipijä.


 Ihanaa vapun aikaa sinulle💚

Sunnuntaina julkaisen ARPAJAIS voittajan,vielä on aikaa osallistua kuka vain haluaa. Onnea vielä arvontaan😊 Ja herkullisia kesä ruokailu ja herkuttelu ehdotuksia onkin tullut. Teen niistä sunnuntaille koosteen.

Hetkuttelu hetkin vappuun jäätelön kera🍨


 🍨

15 kommenttia:

 1. Veden solinaa on ihana kuunnella ja onpa tosi kiva kun on sammakoita,niiden
  kurnutusta on kiva kuunnella:) On mukava seurata kun orava käy teidän ikkunan takana. Alempana oleva kuva teidän aitasta,se on tosi viihtyisä,siellä on varmasti mukava viettää aikaa.
  Hyvää alkanutta viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle mukavaa viikkoa ja vapun aikaa!
   Kyllä nuo luonnon ihmeet ovat niin kivoja arjen piristäjiä.
   Kiitos aitta on kyllä yksi kesän ykkös lukuhetki paikka..ja kiva siellä on pikku päikkäritkin ottaa ja öitä nukkua.

   Poista
 2. 3 metriä on jo huisin korkea pihasuihku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ihmeen hyvin pumppu jaksaa vettä nostaa noin korkealle.
   Ja allas sen verran iso,niin ei roiski, kun tuulella yli vähän.

   Poista
 3. JOS minulla olisi oma piha, niin siellä olisi joku vesielementti. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🤗..veden solina on kyllä niin mieluusaa minustakin💙

   Poista
 4. Olipa kiva lukea tämä postauksesi, sillä meillä on jo vuosia suunniteltu allasta pihan parhaalle paikalle ja ehkä se tulevana kesänä jo toteutuu. Ymmärsinkö oikein, että teillä on vesi altaassa koko ajan ympäri vuoden? Onko allasmuovikin Tokmannin tai Kärkkäisen tuotteita? Joskus olen niitä katsellut ja monenlaisia on tarjolla - mistä tietää, mikä olisi paras?!
  Suihkulähteen solinaa odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allasmuovi on ostettu K-Raudasta. Ja muoville on tosi pitkä takuu. Talven on vesi..keväällä vaihdetaan suunnillee näihin aikoihin uusi. Muutamat kerrat kesän aikana vaihdetaan vesi,ainakin siitepöly ajan jälkeen.
   Kärkkäisellä on hyvä valikoima suihkulähdepumppuja. Altaalle voi myös laittaa vedenhoitoaineita. Veden lotina on kyllä niin ihana kesän ääni💙
   Kiva teillä myös suunnitteilla. Suosittelen, joten solinaa teilläkin odotellessa🤗
   Mukavaa vapun aikaa sinulle ja kivoja kevät puuhia💚

   Poista
 5. Minä myös rakastan veden solinaa. Omamme pienen pieni suihkulähde hajosi mutta ehkäpä kesän aikana uusimme sen ja samalla teemme vähän isomman. Pienikin suihkulähde on ollut linnuille kesällä mukava kylpypaikka. Kiva katsella kun käyvät äkkiä pesulla🐥Mukavaa vappua myös sinulle🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä totta veden solina ja lutina on niin rauhoittavaa kuunneltavaa. Ja tosi kiva katsella,kun pikku linnut vedessä pyrähtävät. Ja meillä vielä Saku sammakoiden kuoro kruunaa koko kattauksen.
   Mukavia kevät puuhia teille ja iloisen ihanaa vapun aikaa sinulle myös!

   Poista
 6. Veden sorina,se on teillä jo kesä.
  ihanat 🐸🐸🐸🐸🐸🦢jonka ekana luulin olevan oikia:),aidon näköinen.
  Uskot jos sanon että meidän suihkulähde lepää paksun lumipeitteen alla:)
  Suomi on piiiiiiitkä maa:)
  Mutta tykkään niin lukea näit kevät/kesä fiilistelyjä..kun oma suihkulähdekausi avataan ehkä toukokesä kuun vaihteessa:))
  Ihanaa ja Aurinkoista Wappua!🌞🍩🥛🟡😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niinpä Suomi on pitkä maa🤗.
   Tänä keväänä kyllä se lumen paljous suli ihmeen äkkiä pois.
   Sakut ovat kiitos kyllä niin ihania ja totta joutsen näyttää aika aidolta🥰
   Kohta sinäkin pääset nauttimaan veden lotinasta💙
   Sinulle Liisa myös aurinkoista Wappua💛

   Poista
 7. Kiitos totta kesän ääni🥰💙. Ihanaa vappu sinullekkin🤗

  VastaaPoista
 8. Ihania nuo vesielementit. Meillä oli vuosia pienempi ostettu allas mutta hävitimme sen muutamia vuosia sitten kun emme ole enää kotona niin paljon kesäisin. Ja se levätty, usein sai veden siihen vaihtaa. Mutta ihana se oli. No meillä oli myös kaksi pienempää vesi patsasta mitkä tuotiin myös mökille mutta asennus on vielä jäänyt. Eiköhän toinen ainakin jossain vaiheessa tule asennettua. Mukavaa kun sammakot on kotiutunut niistä on paljon hyötyä puutarhassa. Ihanaa puukiipijä. Meillä oli viimevuonna myös mökillä nyt ei olla nähty teimme kaksi pönttöäkin niitä varten, eivät olleet pesineet kummassakaan. Tykkäisin kovasti jos tulisivat taas pihapiiriin. Hyvää vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi,sellaiset vesipatsaat ovat ihania kanssa. Yhdessä puutarhaliikkeessä ihastelin yhtä.
   Totta jos ei ole paljon kesä aikaa kotona,niin levättyy kyllä äkkiä allas. Ihanaa saatte mökillä ihastella niiden patsaiden veden loisketta vielä💙
   Kesän eläimet ovat kyllä niin ihania piristyksiä. Puukiipijä on näppärä lintu ja ketterä.
   Kiitos samoin sinullekkin hyvää vapun aikaa🤗

   Poista